Strony: 1
Administrator
Zabezpieczenie Uroczystości Fatimskich w Ursusie na os. Niedźwiadek-13 maja br.
W dniu 13 maja jak co roku w Sanktuarium Matki Bożej Fatimskiej w Warszawie-Ursus na os. Niedźwiadek obchodzone są uroczystości fatimskie . Są obchodzone każdego 13'tego od maja do października . Wczoraj także w tej uroczystości brał udział FotoRedaktor Naczelny Kamil Rosa. Moja osoba na tej uroczystości miała tylko charakter służbowy . Niestety przed procesją po osiedlu doszło do nieszczęśliwego wypadku przed parafią . Jeden z uczestników uroczystości starszy pan [ok. 70-80 lat] najprawdopodobniej przewrócił się . Na miejscu po chwili pojawił się radiowóz Z090 [ który zabezpieczał procesje] oraz pan dzielnicowy [nie kojaże go ;/] Po 2-3 min. od przyjazdu Z090 pojawiła się karetka z Stacji Meditrans Oddziału VIII w Ursusie był to MB Sprinter . Jednak nie wypadało mi robić zdjęć . Po czym po osiedlu przeszła procesja . Procesje zabezpieczały 2 patrole Policji Warszawa-Ursus , Samochód ZTM'u [Zarządu Transportu Miejskiego] oraz samochód Nadzoru Ruchu [ niestety nie uchwyciłem , gdy go zobaczyłem zaczełem biec , niestety nie zdązyłem i odjechał .] .
Foto :
POJAWIĄ SIĘ NA DNIACH !!!
SiS :
Z090 Kia Ceed 'SW - KP Warszawa-Ursus
Z246 Kia Ceed ' SW - KP Warszawa-Ursus
Skoda Fabia [czerwona,combi] - ZTM Warszawa [Zarząd Transportu Miejskiego]
Skoda Fabia [niebieska] - Nadzór Ruchu - nie uchwyciłem go ;/
Tekst , foty i relacja : Kamil Rosa "112 w obiektywie..."
Pozdrowienia dla załogi Z090 & Z246 oraz p. dzielnicowego i załogi Skody ZTM'u
Strony: 1