#1 2011-05-06 14:59:13

Kamil Rosa

Administrator

Punktów :   

Czarny Popo³udniowy Czwartek - 5 maja 2011r.

Czarny Czwartek - Godziny Popo³udniowe...

Godzina : 17.14 - Do PSK w Pruszkowie wp³ywa zg³oszenie o p³on±cej trawie przy. Ul. Warszawskiej w Piastowie. Dy¿urny PSK z automatu zawiadamia OSP Piastów. Godz. 17.17 z koszar OSP Piastów wyje¼dza 589-75 . Po 2-3 min. zastêp jest ju¿ na miejscu . Okazuje siê ¿e p³onie kawa³ek trawy . Stra¿acy przystêpuj± do gaszenia p³on±cej trawy za pomoc± t³umic . Po oko³o 5 min. zastêp wraca do koszar .

Akcja trwa³a : 14 min.
SiS :
589[M]75 GBAt 2.5/16 Star 1142 - OSP Piastów , w sile 5 stra¿aków

Godz. 19.53 - Bêd±c ju¿ po zbiórce MDP Piastów podprowadzam kolegê , po czym udaje siê do autobusu i do Ursusa . Jednak czynno¶æ udania siê do Ursusa zostaje przerwana . Nieca³± minutê po odprowadzeniu kolegi . Zaczyna wyæ syrena . Po chwili jestem ju¿ w koszarach . Okazuje siê ¿e stra¿acy wrz z 589-75 udaj± siê do pomocy policji - otwieranie mieszkania - Pruszków , ul. Graniczna . Po paru min. 75 jest ju¿ na miejscu . Okazuje siê ¿e w mieszkaniu schodzi mê¿czyzna - starszy pan. Jego mieszkanie znajduje siê na 1 p. . Stra¿acy za pomoc± drabiny s³upkowej dochodz± do okna i zaczynaj± otwieraæ okno [nie wiem jednak jaki sposobem] Po w/w czynno¶ciach na miejscu pojawia ZRM . Stra¿acy po uzgodnieniu z policj± wracaj± do koszar . Ok. 20.50 zastêp jest w koszarach.

Akcja trwa³a : ok. 1 h.
SiS :
589[M]75 GBAt 2.5/16 Star 1142 - OSP Piastów , w sile 5 stra¿aków
Policja
PR

Niestety nie mam fot , gdy¿ nie by³em na miejscu w obu przypadkach . Jednak na dniach na YT pojawi± siê 2 filmiki wyjazdu 75 Piastów do w/w zdarzeñ .

Opis i relacja na podstawie info od druhów bêd±cych przy w/w zdarzeniach .

Stopka forum

RSS